Zwarte pieten, groene daken

5 december 2009

Gepubliceerd door: Jelmer Kranenburg

Promotie van het groene dak bij kinderen

Begroeide, groene daken bieden veel voordelen ten opzichte van gewone daken. Groene daken zijn warmte-isolerend in de winter en verkoelend in de zomer. Een begroeid dak produceert zuurstof, verdubbelt de levensduur van het dak en vermindert de waterdruk op de riolering bij regenval. Ook het toegenomen woongenot, doordat er meer groen aanwezig is in de gebouwde omgeving, verhoogt de waarde van de omgeving. Daarom vinden de deelnemers van Innovatielab 2009 dat er meer groene daken moeten komen.

Om kinderen op speelse wijze over het klimaatprobleem aan het denken te zetten en om jong en oud een beter beeld te geven van de mogelijkheden van een groen dak, organiseerde Creative City Lab een dag die in het teken staat groene daken. Hierbij is een groot aantal zwarte pieten ingezet om de wens van Sinterklaas – meer groene daken – kenbaar te maken. Op 25 november zijn ‘s ochtends scholen in Westerpark bezocht waarbij een korte film is vertoond over zwarte pieten en groene daken. ‘s Middags zag het Museumplein groen van de activiteiten voor jong en oud en hebben kinderen zelf een groen dak gelegd!

Download hier de presentatie van het Innovatie Evenement. Voor meer informatie over dit idee kunt u contact opnemen met Creative City Lab.

Zwarte pieten, Groene Daken DE FILM from Creative City Lab on YouTube.

Over de auteur

avatar
Jelmer Kranenburg