WOOL2 wordt… Brightloops!

22 juli 2016

Gepubliceerd door: Ellen Mensink

En Brightloops staat voor 100% recycled en truly circular! 

De huidige textielindustrie laat een enorme voetafdruk achter op onze wereld: een steeds sneller groeiende berg textielafval en onnodig verlies van waardevolle grondstoffen, water en energie. Dit moet anders! Brightloops wil de afvalberg verkleinen door waardevol materiaal nieuw leven te geven. Het leuke is: het kan al, alleen wij gaan het ook echt doen en ook écht goed!

Wat bieden wij aan?
Wij maken van oude truien hoogwaardige garens, knitwear en viltproducten en wij bieden een circulair totaalconcept aan in de markt. Dit betekent dat wij voor andere fashion- en interieurmerken truly circular producten van Nederlandse bodem maken die zij onder hun eigen naam verkopen. Zo wordt het ook voor hen super gemakkelijk om circulair te worden. Hoe meer mensen mee doen, hoe mooier onze wereld. 

Making truly circular the new style in textile

Eigen label Loopalife
Om consumenten én merken te inspireren en te laten zien wat er allemaal mogelijk is, zullen wij in oktober ons eigen label introduceren. Knitwear fundamentals in de kleuren van onze afvalberg voor zowel man als vrouw. Veel meer kunnen we nog niet verklappen, maar houd ons zeker in de gaten via onze Facebook pagina.

Brightloops is een start-up voortgekomen uit Creative City Lab. Binnenkort kan komen wij met een eigen nieuwsbrief en website. Hierover snel meer nieuws!

Over de auteur

avatar
Ellen Mensink