WOOL2 introduceert nieuw team!

20 mei 2016

Gepubliceerd door: Ellen Mensink

De startup WOOL2 wordt met de dag concreter. Sterker nog: de dagen vliegen voorbij! We zijn o.a. bezig met de ontwikkeling van onze nieuwe merknaam en positionering, met het ontwerpen van onze eerste collectie en met het uitstippelen van het bijbehorende productieproces. Tevens komen er veel enthousiaste partijen op ons pad die aan ons initiatief willen deelnemen. Ander leuk nieuws is dat het WOOL2 team is uitgebreid met nieuwe, gepassioneerde collega’s. Hieronder stellen we ons team graag aan u voor!

Ellen Mensink, Founder
Ellen is oprichter van de Creative City Lab en de startup WOOL2. Haar drijfveer is om een impactvolle bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Uit een passie voor duurzame innovatie en textiel streeft Ellen naar een circulaire textielketen. Waarbij textielafval grondstof is voor een nieuw, kwalitatief, mooi en waardevol product met o.a. als doel de kleding-afvalberg op te lossen en de lokale maakindustrie te stimuleren.

Hester Blaauw de Jonge, Supply Chain Manager
In zowel commerciële als publieke bedrijven heeft Hester veel inkoopervaring op gedaan. Ze voelt zich het meest thuis in een kleine organisatie met grote dromen en concrete plannen. Na een wereldreis van half jaar heeft ze besloten om haar hart te volgen en te gaan werken in de duurzame mode en textiel. Hester streeft naar het beste resultaat en het maximale halen uit samenwerkingen tussen WOOL2 en onze partners in de productieketen.

Sophie Schraven, Marketing & Communicatie Manager
Al zo lang ze zich kan herinneren, gaat Sophies hart sneller kloppen van textiel en kleding. Ze wil de huidige kledingindustrie veranderen en hoopt met WOOL2 een voorbeeld te zijn voor andere merken. Sophie heeft een marketing & communicatie achtergrond en haar ambitie is om een vooroplopend merk te ontwikkelen en succesvol op de markt te brengen.

Cecile van Noord, Junior New Product Development
Cecile heeft haar master thesis geschreven over Sustainable Fashion. Dit wekte haar interesse in werken bij een bedrijf dat deze manier van produceren daadwerkelijk in praktijk brengt. Het oplossen van de kledingafval-berg vindt zij noodzakelijk en dat maakt WOOL2 voor haar de perfecte match. Zij zal haar kennis inzetten voor New Product Development.

Jill Wanders, Stagiaire Design
Jill studeert mode aan de Willem de Koning academie en bereidt zich tijdens deze stageperiode alvast voor op haar minor Sustainability. Ze gelooft dat de manier waarop WOOL2 te werk gaat – mooie items maken van de afvalberg – de toekomst is. Jill wil dan ook alles leren over de innovatieve manier waarop materiaal hergebruikt wordt zonder schadelijke processen te gebruiken.

Wil je meer weten over ons team of denk je zelf een goede aanvulling te zijn? Stel via info@creativecitylab.nl je vraag. Eén ding is zeker: het upcyclen van post-consumer kledingafval naar nieuwe fashion en textiel is binnenkort dan eindelijk écht een feit.

Over de auteur

avatar
Ellen Mensink