Wie zijn de begeleiders van de studenten tijdens het lab?

1 maart 2013

Gepubliceerd door: Marthe Huigens

Tijdens het innovatielab krijgen de studenten begeleiding van een aantal gerenommeerde professionals met verschillende achtergronden.

Ellen Mensink

Zij is coördinator van het lab en voorzitter van Creative City Lab. Daarnaast heeft ze haar eigen bedrijf Createtoday. Daarmee richt zij zich op het realiseren van vernieuwing en duurzame ontwikkeling. Naast het bedenken van verfrissende ideeen en de business case ontwikkeling is haar kracht het bijeenbrengen van de juiste partijen om nieuwe concepten ook daadwerkelijk te realiseren. Energie, voedsel, afval en gebiedsontwikkeling zijn kernthema’s in haar projecten.

Marcel Heskes

Hij is begeleider van het lab en een van de oprichters van Creative City Lab. In 2000 startte hij het adviesbureau Squarewise, een gespecialiseerd bureau voor strategie en innovatie. Hij heeft een passie voor maatschappelijk relevante projecten. Zijn motto: Zonder wrijving geen glans.

Atto Harsta

Hij is begeleider van het lab en geeft tijdens de masterclass een presentatie over voedsel, de biobased economy en lokale kringlopen. Hij is oprichter van Aldus bouwinnovatie, een bedrijf dat zich richt op het succesvol realiseren van innovatieve en duurzame gebouwen. Zijn lijfspreuk ‘nature is the best inspiration for a better world’.

Gaston Remmers

Hij is begeleider van het lab en is procesarchitect bij Bureau BUITENKANS. Hij is Lector ‘eco-effectief ondernemen in een stedelijke omgeving’ aan de Christelijke Agrarische HogeschoolVilentum in Almere, en stadslandbouw expert. Eind 2006 stond hij aan de wieg van de Vereniging Boerenstadswens in Amsterdam, een van de eerste stedelijke initiatieven in Nederland die de betekenis van landbouw en voedsel  voor stedelingen voelbaar maakte.

 

 

 


Over de auteur

avatar
Marthe Huigens