Foodlab 2012

Van 26 tot 30 maart vond het Food Lab plaats van Creative City Lab (CCL), dat in opdracht van het bureau Herstructurering Food Center Amsterdam werd georganiseerd. Het doel van dit lab was om de consortia binnen het aanbestedingsproces te inspireren tot het vormen van een visie over het verduurzamen van de voedselketen en wat dit betekent voor de toekomstige rol van het Food Center Amsterdam.

Creative City Lab en het Food Lab

In de aanloop naar het grote innovatielab eind 2012, met als thema ‘het verduurzamen van de (lokale) voedselketen’, organiseert Creative City Lab (CCL) in samenwerking met het Food Center Amsterdam (FCA) een Food Lab. Binnen dit lab – een uitdagende business course van 5 dagen – werkt CCL samen met stakeholders en ondernemers van het FCA en 10 topstudenten.

Lees meer

Herstructurering Food Center Amsterdam

Het FCA is een unieke locatie van 23,5 hectare in hartje Amsterdam en is al 75 jaar een bruisende centrale en historische voedselplek in de stad. Meer dan 100 handelaren en voedselproducenten leveren verse vis, vlees, groente, fruit en levensmiddelen vanaf deze locatie aan de binnenstad van Amsterdam. De ambitie van de herstructurering is dat het gehele terrein duurzaam en efficiënt ontwikkeld en opgewaardeerd wordt.

De ambitie van het Food Lab

Het doel van het Food Lab is om de aanbestedende consortia voor de herstructurering van het FCA te inspireren bij het vormen van een visie op de ontwikkeling naar een lokale duurzame voedselketen in de regio Amsterdam en de rol die het Food Center daarbij in de toekomst zou kunnen spelen. Tevens richt dit lab zich op het ontwikkelen van innovatieve en duurzame concepten voor het terrein met voedsel als drager.

Uitkomsten en resultaten

Lees hier verder over de uitkomsten of bekijk de presentaties van de resultaten van het foodlab.