Picknick op de Melkweg!

17 april 2013

Gepubliceerd door: Marthe Huigens

Door Nina Straathof, deelnemer Innovatielab

14 april – Creative City Lab presenteert tussentijdse resultaten op locatie tijdens een zonnige picknick!

Afgelopen zondag was de eat-in picknick op De Melkweg, de locatie van de toekomstige stadsboerderij. Op de meest prachtige dag van het jaar brachten bezoekers hun favoriete lunchgerecht mee om samen te delen op het zonovergoten terrein. Een bijzonder relaxte sfeer, waarbij slechts de altijd aanwezige Noordse wind iets was om rekening mee te houden: een wegvliegende tunnelkas en zaadjes die tien meter naast het veld neerdwarrelden stonden niet helemaal in de planning – zo werd pardoes het concept met de wind mee zaaien uitgevonden…

Gedurende de middag stonden verschillende activiteiten op het programma. Thomas van Natuur- en Milieueducatie nam de bezoekers mee voor een ‘eco-tour’ over het terrein, waarin hij aantoonde dat er verrassend veel leeft op een voormalig voetbalveld! Imker Dirk had een korf meegenomen voor zijn workshop bijenhouden, welke erg belangrijk blijkt:  “zonder professionele zorg van imkers zouden ze niet meer bestaan”. Naast de workshop ‘zaaien’ organiseerden we zelf de cursus ‘teeltbakken maken’ die verrassend populair was, zelfs met een botte zaag!

Ook voor de kinderen was er genoeg te beleven. Samen met creatieve studenten van eetcafé Skek verzorgden we de ‘Groentendierentuin’, beestjes knutselen van restgroenten (je kan er maar beter iets moois van maken!), kon je je handen vies maken bij het kneden van zaadbommen voor guerilla gardening en zorgden Lisa en Tanja voor de leukste schmink. In de bus van het Kinderkookfornuis werd er volop pannenkoeken gebakken terwijl ouders een kopje koffie dronken van de Koffiekar.

De picknick was een leuke manier om buurtbewoners en andere geïnteresseerden kennis te laten maken met het terrein, en te informeren over de voortgang van het innovatielab. De analysefase hebben we achter ons gelaten en de eerste ideeën zijn bekend!  Met de input die de picknickbezoekers leverden gaan we richting de realisatie, waarover snel meer…!

 

Fotoimpressie:

Over de auteur

avatar
Marthe Huigens