Nieuwe collega’s Recycle Lab for Circular Fashion

12 februari 2015

Gepubliceerd door: Ellen Mensink

Wij zijn erg blij dat er twee nieuwe deelnemers met verschillende specialisaties zijn toegetreden tot het lab en nu actief onderzoek doen en meewerken aan het Recycle lab for Circular Fashion, te weten Anastasia Khusid en Hannah Kellerman.

Ook is Creative City Lab uitgebreid met Irene Maldini als nieuw lid van de organisatie. Irene is een industrieel ontwerpster uit Uruguay. Ze heeft veel onderzoekservaring zowel in Urugauy als in Nederland en een passie voor duurzame mode. Irene is zojuist gestart met een PhD onderzoek naar het ontwerpproces van duurzame mode aan de HvA.

De inhoudelijke thema’s en werkterreinen van het Recycle Lab sluiten goed aan bij de kennis en expertise van Anastasia, Hannah en Irene. Anastasia is een communicatie en media strateeg met een PhD in sociale psychologie en zal tijdens het lab marktonderzoek doen naar duurzame en gerecyclede mode. Ook zal zij de organisatie van het crowdfunding project op zich nemen tijdens het lab. Hannah is een Industrial Ecology master student en gaat onderzoek doen naar ontwikkeling van de circulaire mode supply chain. Zij gaat zich daarbij richten op het doen van onderzoek naar het optimaliseren van de ‘reverse logistics’ en het ontwikkelen van innovatieve en haalbare businessmodellen in de circulaire modeketen. Irene zal als creatief en onderzoeker in fashion en technologie de creatie en ontwikkeling van fashion items uit gerecycled garens begeleiden en een bijdrage leveren aan het crowdfunding project.

Anastasia Khusid – deelnemer lab

Anastasia Khusid heeft de Russische nationaliteit. Met een PhD in Sociale Psychologie en een academische achtergrond in media studies, heeft ze de afgelopen zeven jaar gewerkt aan marketing en PR projecten. Haar professionele expertise in strategische communicatie en onderzoek heeft ze verzameld tijdens haar werk voor BBDO en de Moskou State University of Printing Arts. Haar passie voor media trends en leergierigheid is de reden dat ze onlangs haar tweede masters in Televisie en Cross-Media Culture aan de Universiteit van Amsterdam heeft afgerond. Anastasia’s onderzoek en professionele interesses zijn verbonden met inzichten in het gedrag van consumenten, publieke trends, mode en stadscultuur, matschappelijk verantwoord ondernemen en duurzame projecten.

Hannah Kellermann – deelnemer lab

Hannah Kellermann heeft de Amerikaanse en Nederlandse nationaliteit en zit in haar laatste jaar van de master Industrial Ecology aan de Universiteit van Leiden en de TU Delft. Haar ambitie is om concrete oplossingen te ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling naar een circulaire economie. Waarbij haar onderzoek zich in eerste instantie richt op het verduurzamen van de mode-industrie. Ze behaalde haar BS in International Communication Management aan de Haagse Hogeschool, waar ze zich in duurzame bedrijfsvoering specialiseerde. Tijdens haar afstudeerproject bij Creative City Lab onderzoekt ze de transitie naar een circulaire mode supply chain, waarbij zij zich richt op het ontwikkelen van nieuwe en innovatieve businessmodellen.

Irene Maldini – organisatielid CCL

Irene Maldini is geboren in Uruguay en is momenteel onderzoeker Fashion Research en Technology aan de Hogeschool van Amsterdam (CREATE-IT/AMFI). Haar onderzoek richt zich op de participatie van gebruikers in het mode-ontwerp proces en de implicaties daarvan voor de mate van duurzaamheid van kleding. Irene heeft een achtergrond in industrieel ontwerpen en ontwerpstudies. Ze werkte meer dan tien jaar als ontwerper en onderzoeker in Uruguay, Brazilië en Nederland en startte haar onderzoekscarrière in 2012 met een collaboratief onderzoeksproject tussen Vrije Universiteit en de Waag Society. Naast haar huidige positie als onderzoeker aan de HvA en haar betrokkenheid bij Creative City Lab is ze een onafhankelijke industrieel ontwerper en assistent Professor aan de EUCD/Farq, UdelaR (Uruguay).

Over de auteur

avatar
Ellen Mensink