Het startsein van het Innovatielab 2009

26 juli 2009

Gepubliceerd door: Jelmer Kranenburg

Op 6 juli jl. om 9:00 uur was het grote moment daar. Middels het luiden van de gong op NYSE Euronext Amsterdam ging zowel de handelsdag van NYSE Euronext als Creative City Lab 2009 officieel van start. Het was een geweldig moment om na twee jaar van voorbereiding gezamenlijk de kick off te kunnen vieren. Zowel de ontlading van de start als de spanning voor het vervolg was bij eenieder voelbaar. 

Aan de gongslag van deze 6e juli ging heel wat denkwerk vooraf evenals vele interessante gesprekken met mensen uit verschillende sectoren, disciplines en lagen, met oneindig veel kennis en innovatiekracht. Onze ambitie was duidelijk. We wilden een optimale omgeving en de condities creëren waarbij samenwerken aan duurzame innovatie ook echt zou floreren; het innovatielab van CCL. We hebben de belangrijkste uitgangspunten geformuleerd en de noodzakelijke ingrediënten gezocht en gevonden. Deze bestaan uit de waardevolle bijdragen van creatieve professionals en de inspirerende combinatie ‘art en science’, de kracht van jonge mensen, de stem en de behoefte van de consument en de burger binnen het creatieproces, de vrijheid van denken om ook echt vernieuwend te kunnen zijn en betrokkenheid van organisaties en mensen in onze directe omgeving. De open innovatie formule van Creative City Lab is het resultaat van deze optelsom.

Na de inspirerende twee weken van de Masterclass zijn de 25 deelnemers van het lab nu met veel enthousiasme gestart aan het daadwerkelijke onderzoek. Gedurende de aankomende vijf maanden zullen zij full time aan de slag gaan rondom de centrale vraagstelling ‘het realiseren van een klimaatneutrale bestaande woonwijk’.

Wij nodigen u uit om de voortgang kritisch te volgen en een inspirerende bijdrage te leveren, want wij geloven in het bundelen van krachten en positieve energie.

Namens het voltallige bestuur van Creative City Lab,

Ellen Mensink – voorzitter Creative City Lab

Over de auteur

avatar
Jelmer Kranenburg