Eindpublicatie CCL 2009

8 juni 2010

Gepubliceerd door: Jelmer Kranenburg

Vol trots presenteren wij de eindpublicatie van het eerste Innovatielab 2009 van de stichting Creative City Lab: De woonwijk van morgen, duurzame innovatie binnen handbereik.

In deze bijzondere eenmalige uitgave is het resultaat te zien van de energie, de overtuiging en het onderzoekswerk van de 24 deelnemers van het Innovatielab 2009. De écht vernieuwende oplossingen voor het bereiken van een klimaatneutrale woonwijk zijn op een creatieve manier in beeld gebracht. De uitgave is een optelsom van het gedachtegoed en de uitwerking van de 10 ideeën. De ideeën staan ieder op zichzelf maar vormen tezamen een prikkelende integrale aanpak voor een duurzame woonwijk.

Naast de uitkomsten van het onderzoek wordt in de publicatie ook aandacht besteed aan de onderliggende analyse, het proces en de zoektocht naar de oplossingen. Want juist in de zoektocht naar voldoende impact, waardecreatie, een integrale aanpak en heldere en laagdrempelige communicatie, zit de oplossing als het gaat om het verduurzamen van een bestaande woonwijk.

De publicatie geeft tevens een reflectie op de 10 ideeën vanuit de maatschappij, het bedrijfsleven en de overheid. Zo komen onder andere wethouder Marijke Vos van de Gemeente Amsterdam, met Milieu, Openbare Ruimte en Groen in haar portefeuille en Pier Vellinga, hoogleraar Klimaatverandering aan de Universiteit van Wageningen aan het woord.

U kunt de publicatie bestellen voor € 20,- per stuk (inclusief verzendkosten). Partners van Creative City Lab kunnen de publicatie ontvangen tegen betaling van alleen de handeling- en distributiekosten à € 5,- per stuk.

Download het rapport als pdf of blader het hieronder door.

 

Over de auteur

avatar
Jelmer Kranenburg