De Wool2 trui hier bestellen of kopen in het Westerlab!

15 januari 2016

Gepubliceerd door: Ellen Mensink

Na een succesvolle crowdfunding campagne hebben we extra truien en sjaals laten produceren en nemen we een grotere herenmaat in productie; de XL(54) versie.

Bestel nu deze prachtige wollen trui door een mailtje te sturen naar team@creativecitylab.nl! Dan heeft u deze winter nog deze prachtige EN duurzame Wool2 trui in huis. Een unieke trui die is geproduceerd in Holland en waarvoor geen water of verfstoffen zijn gebruikt en geen extra CO2 uitstoot is gerealiseerd.

Wool2 kleuren en maten

Campagnebeeld_final_licht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • De damestrui leveren wij in drie kleuren en maten: navy, zandbeige en oranje in de maten:    S (36-38), M (40), L (42-44)
  • De herentrui met v-hals in 1 kleur; navy en in de maten S/M (48) of L/X (50-52). Er komt eind februari een grotere maat voor de heren XL (54). De herentrui S/M valt trouwens ook bij dames in de smaak!
  • De sjaal (van twee meter!) leveren wij in donkergrijs (220×40 cm) en navy (220×60 cm)

garens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In het Westerlab te koop; de prijs van de trui
Zowel de vrouwen- als de herentrui zijn op dit moment te koop voor 129 euro. De sjaals kosten 89 euro. Wil je de trui zien en voelen? Kom dan naar het Westerlab, Westerstraat 70 in Amsterdam. Daar hangen de truien van 25 januari tot en met 6 februari en kun je ze direct meenemen! Ook kun je de trui of sjaal direct bij ons bestellen via team@creativecitylab.nl, dan komt er 5 euro extra verzendkosten bij.

muts_foto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Handbreigaren te koop! Wool2 werkt samen met de warmetruiendag (WTD)
Leuk om te weten is dat we ook een duurzaam handbreigaren van gerecyclede wol hebben ontwikkeld voor de De Greenchoice Warme Truiendag, dé nationale actie om energie te besparen. Het idee is simpel: zet op 5 februari (De Warmetruiendag 2016) de verwarming een graadje lager, trek onze trui aan bespaar 6% energie per graad en dus 6% CO2 uitstoot. Bestel onze duurzame Wool2 breigaren, pak je breipennen en brei de Wool2 Warmetruiendag trui of muts ontworpen door Carolien Evers. U kunt het garen bestellen via team@creativecitylab.nl. Het handbrei garen kost 4,50 euro per 50 gram, voor 20 bolletjes betaalt u 80 euro exclusief verzendkosten.

DSC_0708

Het verhaal achter de Wool2 trui
Kijk hier het filmpje terug van de campagne, waar je meer kunt lezen over het verhaal achter de Wool2 trui en hoe deze is gemaakt.Hoewel het percentage kledingafval dat uit wol bestaat vrij klein is, is het wereldwijd een miljardenmarkt met veel potentie om hoogwaardig te recyclen. In Nederland is er in ieder geval nu al genoeg wolafval aanwezig om wel één miljoen nieuwe truien van te maken!

Screen Shot 2015-09-15 at 18.24.42

Het recyclen van deze kleding-‘afval’ brengt veel (milieu)voordelen met zich mee. Er vinden geen dieronvriendelijke praktijken plaats en er hoeven minder nieuwe vezels geproduceerd te worden. Dit scheelt bijna 11 kg CO2 per kg wollen garens of 6 kg CO2 voor een wollen trui. Door het hergebruik van bestaande kleurrijke kleding zijn geen kostbare milieu-onvriendelijke en giftige was- en verfprocessen nodig en besparen we meer dan 500 liter water voor 1 kg garen. Ook is er minder energie en transport nodig omdat de grondstoffen dichterbij verkrijgbaar zijn en doordat we dichtbij produceren, wordt het proces transparanter.

De ontwerpster, Conny Groenewegen
Omdat het natuurlijk belangrijk is dat de trui mooi – en niet alleen duurzaam – is hebben wij de Wool2 trui van dit jaar laten ontwerpen door Conny Groenewegen. Conny is een innovatieve knitwear designer die in 2011 de International Fashion Incubator Award en de Mercedes-Benz Dutch Fashion Award heeft gewonnen. Zij is gespecialiseerd in (machinaal) breien. De spanning tussen mechanisatie en handwerk, industrie en ambacht is duidelijk waarneembaar in haar ontwerpen. Geitenwollensokken? Jouw wollen wintertrui was nog nooit zo fashionable!

 

 

Over de auteur

avatar
Ellen Mensink