“De Masterclass, een hele ervaring!”

6 augustus 2009

Gepubliceerd door: Jelmer Kranenburg

De twee weken durende masterclass ligt nu een maand achter ons. Meer dan dertig sprekers hebben in deze intensieve weken hun kennis en expertise over zeer uiteenlopende onderwerpen met ons gedeeld wat meer dan eens uitmondde in goede inhoudelijke discussies en veel kritische vragen. Ondanks de grote diversiteit in de presentaties waren er twee opvallende gemene delers voor alle sprekers: de grote passie voor duurzaamheid en klimaatneutraliteit, en het enthousiasme over Creative City Lab.

Opvallend was ook het groot aantal sprekers dat pleitte voor een integrale aanpak, de inspirerende voorbeelden uit binnen- en buitenland en de problemen met het motiveren van mensen op het gebied van duurzaamheid. Ook is door verschillende sprekers het belang van creativiteit en denken buiten de gebaande paden benadrukt. Met als één van de grootste opstekers voor ons de uitspraak: “Durf te falen, daar leer je het meest van!” (Mark Weeting, Amsterdam Smart City).

Ook werd er door de sprekers veel inspirerende inhoudelijke kennis gedeeld. Zo sprak Chris Westra (algemeen directeur We@Sea) met een enorm enthousiasme over windenergie, presenteerde Youri van Alteren (commercieel manager bij Van Gansewinkel) rendabele oplossingen voor afvalrecycling en gaven Paul Veendrink (manager duurzame energie en klimaat bij Rabobank) en Dorine Putman (algemeen relatiemanager bij ASN bank) ons inzicht in de stimulerende rol die financiers en hypotheekverstrekkers kunnen hebben met betrekking tot duurzaamheid in en om het huis.

Door de masterclass zijn wij klaargestoomd en als deelnemer nog enthousiaster geworden voor het Lab en het creëren van een klimaatneutrale woonwijk! Heel hartelijk dank aan alle sprekers die ons tijdens de Masterclass een aanzienlijke stap wijzer hebben gemaakt in de duurzame wereld van klimaatneutrale woonwijken!

Creative City Lab from Mattmo on Vimeo.

Over de auteur

avatar
Jelmer Kranenburg