Bestuur

Het bestuur van Creatieve City Lab dragen vanuit hun persoonlijke overwegingen maatschappelijk verantwoord ondernemen een warm hart toe. Zij hebben ieder vanuit hun professionele expertise en achtergrond het belang en de noodzaak van duurzaam innoveren ervaren. Op dit moment zijn wij op zoek naar aanvulling op het bestuur.

Ellen Mensink

“Always wondering if things could be done better, always convinced that they can”. Deze manier van kijken en mijn sterke behoefte om te creëren leidt bij mij tot een voortdurende drang om te vernieuwen. Ik geloof in de creatieve en beeldende kracht van kunst en design, het belang van de wetenschap en de energie en enorme potentie van mensen. Wat is mooier dan deze drie te combineren om samen een nieuwe duurzame samenleving te realiseren.

Ik heb een achtergrond in marketing, internetstrategie en kennis en innovatie management. Na 2 jaar Rietveld ervaring besloot ik in 2007 om ‘Createtoday’ op te zetten. Createtoday richt zich op creatief en duurzaam ondernemen en het succesvol realiseren van innovatie. Kernwaarden van Createtoday zijn create, connect, communicatie en getting things done, bij voorkeur in samenwerking met de creatieve industrie. Creative City Lab is een initiatief van Createtoday. Met dit initiatief willen wij ons steentje bijdragen aan deze nieuwe samenleving en aantonen dat open innovatie voor belangrijke maatschappelijke issues noodzakelijk en kansrijk is. Functie:

  • Voorzitter Creative City Lab
  • Oprichter/partner Create Today, Innovatiemanager

Marcel Heskes

Creativiteit is een van de meest ondergewaardeerde en onderbenutte grondstoffen van onze kenniseconomie. In mijn werk probeer ik deze grondstof dan ook zoveel mogelijk te delven en toe te passen. Na een aantal jaar werkzaam te zijn geweest als adviseur bij een groot advieskantoor kroop mijn bloed waar het niet gaan kon. De drang naar een eigen manier van werken volgens een eigen visie werd te sterk. Ik was één van de pioniers van strategisch kennis- en innovatiemanagement in Nederland en geloofde zeer in de slagvaardige combinatie van strategie, ICT en creativiteit. Daarom ben ik in 2000 Squarewise gestart, een gespecialiseerd adviesbureau voor strategie en innovatie.

Ik zoek graag de grenzen op, zowel fysiek als mentaal. Zo ben ik een gepassioneerd bergbeklimmer en neem deel aan verschillende expedities. Ik ben een perfectionist en dat gaat natuurlijk niet altijd hand-in-hand met creatieve processen. Maar het zijn mensen die het uiteindelijk moeten doen en de mens is nu eenmaal niet perfect. Dat heeft ook z’n charme want zonder wrijving geen glans. Functie:

  • Penningmeester Creative City Lab
  • Oprichter/partner Squarewise